kalenderklokbq12 kopen

De ideale Kalenderklok voor Ouderen heeft een wijzerplaat!


In de praktijk blijkt dat verwarde mensen rustiger zijn en zich veiliger voelen naarmate zij een beter besef van de tijd én de dag hebben. De kalenderklok van Twemco draagt hieraan bij. De tijd (vertrouwde cijferwijzerplaat) en datum worden overzichtelijk bij elkaar weergegeven. Zo heeft de gebruiker altijd in één oogopslag alle informatie. De kalender klok met dagaanduiding van Twemco is kwalitatief erg goed (o.a. een Duits uurwerk) en wordt al vanaf 1956 geproduceerd. De kalenderklok is volledig automatisch.

Dit betekent dat de datum altijd klopt. Twemco is wereldwijd de enige fabrikant die gespecialiseerd is in volledig automatische kalenderklokken. 
Hier vindt u alle antwoorden op vragen over deze meest gebruikte kalenderklok. Wij helpen u graag bij het maken de juiste keus!

 
 

Kalenderklok met Wijzerplaat

Kalenderklok met Wijzerplaat
KALENDERKLOK TWEMCO BQ-38, wit 159,00
€ 119,00

Kalenderklok met Wijzerplaat

Kalenderklok met Wijzerplaat
KALENDERKLOK TWEMCO BQ-38, zwart 159,00
€ 119,00

Kalenderklok met grote Wijzerplaat

Kalenderklok met grote Wijzerplaat
KALENDERKLOK TWEMCO BQ-12, wit 175,00
€ 149,00

Kalenderklok met grote Wijzerplaat

Kalenderklok met grote Wijzerplaat
KALENDERKLOK TWEMCO BQ-12, zwart 175,00
€ 149,00

Kalenderklok 24 uurs tijdsaanduiding

Kalenderklok 24 uurs tijdsaanduiding
KALENDERKLOK TWEMCO QD-35, wit 210,00
€ 158,00

Kalenderklok 24 uurs tijdsaanduiding

Kalenderklok 24 uurs tijdsaanduiding
KALENDERKLOK TWEMCO QD-35, zwart 210,00
€ 158,00

Minder geschikt als dementieklok

Minder geschikt als dementieklok
Digitale kalenderklok 107,50
€ 88,00

Tip! Extra voordelig

Tip! Extra voordelig
Zendergestuurde kalenderklok (gratis batterijen!)
€ 38,00

Ervaringen met de Twemco kalenderklok

"Mijn moeder, onlangs 85 jaar geworden, kampt sinds een half jaar met een slecht geheugen. Voortekenen van dementie en in de dagelijkse praktijk natuurlijk erg onhandig als ze niet meer weet welke dag het is. Het "kruisje" op de agenda om de dagen door te strepen die zijn geweest, helpt niet meer; simpelweg omdat ze 's middags al niet meer weet, dat ze 's morgens al een dag heeft doorgestreept. Dus loopt ze al snel een aantal dagen "vooruit" en gaan er zodoende nogal wat afspraken de mist in. In verschillende huishoudwinkels gezocht naar een simpel klokje waarop de datum goed te zien is. Er zijn inderdaad verschillende klokjes en weerstations met alle gegevens er op, echter vaak toch in een Engelse taal of notitie en op de LCD schermpjes toch moeilijk af te lezen of er moeten weer allerhande knopjes ingedrukt worden. Op internet uiteindelijk die speciale kalenderklok gevonden. Eerste indruk; poeh; wel erg groot ding en ook behoorlijk aan de prijs. Waarbij de ZorgVoordeelwinkel overigens de goedkoopste aanbieding en goede recensies had en aldus via internet besteld. Zeer duidelijk, correct en snel geleverd. Klokje aan mijn moeder gegeven en op een duidelijke plaats in de keuken, vlakbij haar agenda geplaatst. En warempel; het werkt perfect; ik bel haar regelmatig op onregelmatige tijden en vraag haar dan welke dag het is. Zonder, op dat moment aan de telefoon, te hoeven "spieken" weet ze nu welke dag het is. Ze is er erg blij mee en voelt zich ook weer zelfverzekerd. Zich niet meer hoeven te schamen, dat ze alweer een afspraak heeft gemist en het fijne gevoel dat ze de dagelijkse dingetjes en afspraken weer onder controle heeft. En het brengt ook weer rust in haar leven; geen extra lasten en zorgen meer om de gemiste afspraken bij de dokter, fysiotherapie, ziekenhuis enz. weer opnieuw te moeten maken en inplannen. Kortom; het kost wat, maar dan heb je ook wat. Ga niet rommelen met goedkope alternatieven die uiteindelijk toch niet werken. De kalenderklok is het dubbel en dik waard en ik kan het iedereen, die moeite heeft met het geheugen, aanbevelen. En last-but-not-least; het geeft jezelf ook een geweldig fijn gevoel om iets aan je dierbaren te kunnen geven, waarmee je ze echt goed kunt helpen en gelukkig mee kunt maken".
Dhr P.L. uit Sterksel

Uw verhaal is het waard!

Mensen die een kalenderklok aanschaffen, kunnen de meest uiteenlopende verhalen vertellen. Ieder heeft een eigen verhaal, een eigen ervaring. Deze verhalen en praktijkervaringen zijn vaak nuttig voor anderen. Schrijf ze voor hen op! Mail uw verhaal - samen met uw adresgegevens - naar contact@zorgvoordeelwinkel.nl o.v.v. "Uw verhaal is het waard!" Is uw verhaal waardevol voor anderen dan wordt uw verhaal wellicht geplaatst. Alleen uw initialen en woonplaats worden vermeld. Als dank ontvangt u dan van ons een handige seniorentelefoon! (Geldt niet voor de standaard product reviews.)

"Als projectinkoper van een zorghotel, ben ik verantwoordelijk voor de aankoop van de meubels. Het zorghotel is onlangs uitgebreid met een nieuwe vleugel. In deze nieuwbouwvleugel zijn 14 kamers gevestigd. Deze kamers moesten worden ingericht. Veel van onze cliënten zijn licht dementerend. Specifieke interieurkenmerken kunnen een positief effect op hun welzijn hebben; bij de inrichting zijn wij dus niet over één nacht ijs gegaan. Het eindresultaat mag er wezen. De nieuwe bewoners reageerden buitengewoon goed op de kamers. O ja, op advies van een oud-studiegenoot hebben wij op elke kamer een kalenderklok met wijzerplaat gehangen. Voor de bewoner is dit prettig en het staat nog leuk ook! De kalenderklok van 
Twemco is de spreekwoordelijke kers op de taart."
Mw B.S. uit Rotterdam

"Mijn tante kan steeds minder dingen benoemen. Een vorm van beginnende dementie. Door de aanschaf van een kalenderklok weet ze nu in elk geval altijd precies welke dag en maand het is. Voor haarzelf een houvast waardoor ze zich een klein beetje zekerder voelt als er iemand op bezoek komt. We hebben de klok een dag voor haar verjaardag in een opwelling besteld. De klok met dag hadden we de volgende dag al in huis! We hebben de klok op een plek gehangen die overal vandaan goed zichtbaar is Hoe leuk dat we haar daadwerkelijk konden verrassen op de dag zelf. Ze is er onwijs blij mee. Ze is hiermee weer een stukje bij de tijd...."
Mw J.M. uit Blijham

"Voor mijn ouders heb ik recentelijk een seniorenklok van Twemco aangeschaft. Vooral mijn moeder heeft moeite met het bijhouden van de dagen. Op advies van buurtzorg Alkmaar heb ik de klok op een opvallende plaats opgehangen. De eerste dagen heb ik haar op de klok geattendeerd (zoals ook geadviseerd). Ook heb ik haar zo nu en dan naar de tijd en dag gevraagd. Niet te vaak, want dat leidt tot irritatie. Al snel zat de klok in haar systeem. De klok is nu al onmisbaar."
Mw P.P. uit A

"Deze kalenderklok van Twemco bevalt bijzonder goed. Hiervoor heb ik een soortgelijke klok gehad, alleen deze hield geen rekening met het schrikkeljaar. Voortdurend aanpassen dus. Ook moest ik zélf het jaartal (bijv. 2014) met losse cijfers op een plaatje klemmen. Niet echt handig dus! Bovendien verbruikte de klok maar liefst 3 batterijen per jaar! De Twemco klok houdt gelukkig wél rekening met het schrikkeljaar, geeft precies de noodzakelijke informatie (dag, maand en tijd middels een wijzerplaat) en verbruikt slechts 1 batterij per jaar! De klok is degelijk en mooi afgewerkt."
Mw V.K. uit P

"Na eerst een geheugentelefoon aangeschaft te hebben, was het nu tijd voor een klok met dag en datum. Best lastig kiezen uit al die oplossingen en modellen. Tenslotte gekozen voor een klok met wijzerplaat. Digitale tijdsaanduiding is nu nog geen probleem maar wie weet later wel en dan is een wijzerplaat altijd beter te begrijpen. De klok bevalt prima alleen de kleuren waaruit gekozen kan worden, t.w. zwart of wit, zijn natuurlijk saai. Waarom niet in een beetje vrolijke kleuren?"
M.Z. uit A 

 
"Ik merkte dat het geheugen van mijn moeder slechter werd. Steeds vaker belde zij mij 's morgens op om te vragen welke dag het was. Natuurlijk vind ik het altijd leuk als zij belt, maar op het werk kwamen die telefoontjes niet altijd even goed uit. Van een collega hoorde ik toen van het bestaan van een klok met dagaanduiding, een klok die naast de tijd (wijzerplaat!) ook altijd de juiste dag en datum weergeeft. Ik ben toen op internet gaan zoeken en kwam al snel op een kalenderklok van Twemco. In tegenstelling tot andere kalenderklokken die de dag en datum in het Engels weergeven, toont deze klok de dag en datum in het Nederlands. Ideaal dus. De cijfers en letters zijn zeer duidelijk. Bovendien hoeft de datum tussentijds nooit aangepast te worden; de kalenderklok weet altijd de juiste datum. Ik heb de klok direct voor mijn moeder aangeschaft en het bleek een schot in de roos te zijn. Sindsdien heeft zij haar zelfvertrouwen terug en is zij weer helemaal bij de tijd. Mijn moeder belt nog vaak, maar dan voor de gezelligheid. Ik kan de Twemco kalenderklok dan ook aan iedereen aanbevelen!"
Anoniem

"Een kalender klok is een uitkomst voor mensen die verward zijn. Dankzij de kalenderklok hebben zij een beter besef van de tijd en de dag. Dit geeft hen een gevoel van veiligheid en rust! De Twemco BQ12 is voor onze instelling de ideale klok. Door de combinatie van de grote wijzerplaat en de duidelijke dagaanduiding is deze klok voor ons de beste keus!
Dhr M. de V. uit A

"De klok werkt goed. Het ontwerp met die cijfers en letters doet mij aan een wekkerradio uit de jaren tachtig denken. De klok is goed ontvangen en mijn ouders begrepen 'm direct. De klok staat zelfs een beetje hip en ziet er niet zo 'dramatisch' uit zoals veel andere kalenderklokken."
J. P. uit plaats in Noord-Holland

"Mijn vader van 77 herstelt op dit moment van een zware operatie. Door de langdurige narcose is hij in de war. Hij weet niet meer welke dag het is en ook de tijd is een groot probleem. In de zaal van het ziekenhuis hangt wel een klok maar deze is niet duidelijk voor hem. Bovendien hebben zijn medepatiënten de gordijnen rond hun bed voortdurend dicht waardoor de klok vrijwel de hele dag aan het zicht onttrokken is. Ik heb voor hem een klein model kalenderklok met datum 
gekocht. Deze staat nu op de bedtafel naast zijn bed. Naast de tijd weet hij nu ook welke dag het is. Hij vindt het een uitkomst! Het geeft hem rust en dat komt zijn herstel ten goede. Daar ben ik van overtuigd!"
A. uit H.

"Mijn opa en oma vandaag blij gemaakt met een kalenderklok met 24-uur aanduiding. Ze klaagden steeds dat ze op een gewone klok niet goed meer konden klokkijken. En dat is heel vervelend, zeker als ze naar een afspraak moesten. Deze klok uiteindelijk gevonden bij zorgvoordeelwinkel (goedkoopste aanbieding) en nu kunnen ze vanaf een afstand de juiste tijd aflezen. De cijfers zijn groot en goed te zien. Ander voordeel is dat ook de datum en dag van de week er op staan. Ze kunnen zich nu nooit meer vergissen in de tijd. We zijn blij dat ik deze klok heb gevonden".
Mw F. de L. uit A
diverse kalenderklokken
Verzendkosten
Gratis verzending voor bestellingen vanaf 75,00 euro. Anders 3,95 (Nederland en België)
razendsnelle levering van kalenderklokken
aantrekkelijke voorwaarden bij bestellen kalenderklok
keurmerk van kalenderklok.nl
betaalmethoden kalenderklok.nl
PakjeGemak voor kalenderklok
kalenderklok voor belgie