Kalenderklok vragen en antwoorden

Houdt de Twemco kalenderklok rekening met het schrikkeljaar?
Ja, de Twemco kalenderklok houdt hier rekening mee! Dit in tegenstelling tot veel andere kalenderklokken.


Weet de kalenderklok uit hoeveel dagen elke maand bestaat?
Ja, de kalenderklok van Twemco is automatisch en weet dus altijd precies hoeveel dagen elke maand heeft. De datum hoeft dus nooit te worden aangepast. Bij niet-automatische kalenderklokken moet de datum elke maand worden aangepast; elke maand telt dan standaard 31 dagen. Er bestaan zelfs 'kalenderklokken' waar de datum/dag elke dag handmatig - met knoppen bovenop - moet worden verzet; dit zijn gadgets. Twemco produceert deze klokken niet; Twemco produceert alleen automatische kalenderklokken.


Is de datum altijd goed afleesbaar?
Door de grootte van de cijfers en letters, resp. 3,5 en 2,5 cm hoog (geldt voor alle modellen!) en de kleurstelling (wit op zwart) is de datum, zelfs bij fel zonlicht, altijd goed af te lezen. Dit maakt de Twemco kalenderklok zeer geschikt als seniorenklok en zelfs als klok voor slechtzienden.

Zit er een normale batterij in een Twemco kalenderklok?
Ja, in de klok zit een gangbare batterij die overal verkrijgbaar is. De klok werkt een jaar lang probleemloos op 1 batterij (meegeleverd). Bovendien is de klok dus altijd mobiel. De tijd en datum worden dus gevoed door slechts 1 batterij in plaats van 2 of meer zoals bij de meeste andere kalenderklokken. Dit garandeert een storingsvrije werking en voorkomt voortijdige vervanging van alle batterijen omdat 1 batterij leeg raakt.

Model BQ38: 1x C batterij (1,5 V), ook wel Engelse staaf batterij genoemd;
Model BQ12: 1x AA batterij (1,5 V), ook wel penlite genoemd;
Model QD35: 1x C batterij (1,5 V), ook wel Engelse staaf batterij genoemd.

Hoe degelijk is de Twemco kalenderklok?
Een kalenderklok van Twemco is degelijk en betrouwbaar. Twemco is wereldwijd de enige fabrikant die gespecialiseerd is in volledig automatische kalenderklokken. In de klokken zitten veel geoctrooieerde uitvindingen verwerkt. Twemco kan inmiddels buigen op meer dan vijftig jaar ervaring en heeft meer dan 1 miljoen klokken verkocht. ZorgVoordeelwinkel.nl biedt een uitstekende garantie en service. ZorgVoordeelwinkel.nl is al 10 jaar Twemco dealer!

Hoe gaat het met de zomertijd en wintertijd?
Een Twemco kalenderklok werkt probleemloos; de klok is niet zender gestuurd en dus niet afhankelijk van een binnenkomend signaal. Dit betekent wel dat u de zomer en winter tijd handmatig zal moeten aanpassen. Dit is zo gebeurd en vergelijkbaar met het verzetten van een normale klok. Alle overige instellingen blijven altijd behouden!

Is de Twemco kalenderklok gemakkelijk in te stellen? Ook voor ouderen?
Ja, de klok is voor iedereen makkelijk en snel in te stellen. ZorgVoordeelwinkel.nl levert een duidelijke Nederlandse handleiding mee! Het instellen is eenmalig. De ideale kalenderklok dus, ook voor senioren.

Analoog (wijzerplaat) of digitaal?
Voor verwarde mensen en dementerende mensen is de Twemco kalenderklok mét wijzerplaat het meest geschikt: de gebruiker kan klokkijken zoals hij/ zij het vroeger geleerd heeft! De secondewijzer maakt bovendien geen geluid. De kalenderklok van Twemco is niet voor niets de meest verkochte dementieklok van Nederland. De Twemco BQ12 (kalenderklok met grote wijzerplaat) is de meest gebruikte kalenderklok in zorg- en verpleeginstellingen.

Welke uitvoering is het meest verkocht?
De kalenderklok met kleine wijzerplaat (BQ-38) is de absolute nummer 1. De cijfers en letters die de datum weergeven zijn even groot als die van de duurdere BQ-12 kalenderklok met grote wijzerplaat. Daarnaast is de BQ-38 niet alleen geschikt om aan de wand te hangen (zoals de BQ-12), maar ook om neer te zetten!

Worden de dagen en maanden in het Nederlands of in het Engels weergegeven?
ZorgVoordeelwinkel.nl biedt alleen Nederlandstalige kalenderklokken aan. Er bestaan wel Engelstalige kalenderklokken.

Waarom hebben Twemco kalenderklokken geen jaartal-aanduiding?
Twemco heeft ervoor gekozen om de dag, datum en tijd te tonen. Hiermee heeft de gebruiker in één oogopslag alle benodigde dagelijkse informatie. Geen ruimte kwijt aan een jaartal dus. Bij klokken met een jaartal, moet het jaar overigens altijd handmatig worden aangepast met los meegeleverde cijfertjes. Voor 2017 moeten deze (2, 0, 1 en 7) in een roostertje op de voorkant van de klok worden gedrukt (m.u.v. LED klokken). Twemco levert deze klokken niet.

Wat is de levertijd?
ZorgVoordeelwinkel.nl levert altijd direct uit voorraad. Wanneer u op werkdagen vóór 17.00 uur bestelt, heeft u de dementieklok de volgende dag (óók op zaterdag!) al in huis. Bestelt u op een zaterdag of zondag, dan wordt de klok op de dinsdag bezorgd. Gratis verzending (binnen Nederland)! De zending is bovendien verzekerd. Geen enkel risico dus.

kalenderklok snel geleverd
kalenderklok betaalmethoden
kalenderklok keurmerk
kalenderklok ophalen bij PostNL afhaallocatie
kalenderklok van twemco
klok met datum wandmodel
kalenderklok op facebook